Όλα όσα πρέπει να ξέρετε και κανείς δεν σας έχει πει ποτέ για να αντιμετωπίσετε την καταστροφή και την πτώχευση, 
βάζοντας τα θεμέλια για μια νέα αρχή στην Ελλάδα σήμερα.

Περισσότερες σκηνές ...
ΕΙΠΑΝ ...
«Το πιο αισιόδοξο
                βιβλίο καταστροφής …»
 
 «Αυτό το βιβλίο,
      μου άλλαξε τη ζωή!
         Δεν κοιμήθηκα διαβάζοντας,
              αλλά σήμερα νοιώθω
                    άλλος άνθρωπος …»

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
 ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
 • Παράλυση και αποδοχή του μοιραίου;  
 • Φυγή στο εξωτερικό;  
 • Αυτοκτονία;  
 • Συνέχεια του παιχνιδιού σε μια νέα πίστα και σχέδια για το μέλλον;
Ποια είναι η εσωτερική σας απάντηση στην καταστροφή και την πτώχευση;  

ΤΙΜΗ: 14,90  
Η τιμή συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ και έξοδα αποστολής.
Περισσότερες σκηνές ...
Με πάνω από δύο εκατομμύρια εγγραφές στον Τειρεσία, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο μισός και πλέον επιχειρηματικός κόσμος της χώρας βρίσκεται στην κατάσταση που, πολύ διακριτικά, ονομάζεται αθέτηση υποχρεώσεων. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς τους ανθρώπους έχουν ήδη μπει στο προπτωχευτικό ή πτωχευτικό μονοπάτι, χωρίς κανείς να τους έχει μιλήσει ποτέ γι’ αυτά που θα είναι καθοριστικά για το υπόλοιπο της ζωής τους. Κι αυτό γιατί κανείς δεν διδάσκει την πτώχευση, όπως παλιά κανείς δεν δίδασκε τα περί σεξ και όλοι τα μάθαιναν άτσαλα, στο πεζοδρόμιο.
Η πρόταση του βιβλίου είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος με μια άλλη λογική: 
η καταστροφή και η πτώχευση δεν είναι παρά ένα νέο γκρουπ από πίστες στο οικονομικό-επιχειρηματικό παιχνίδι. 
Ο συγγραφέας ομιλεί εκ πείρας, μιας και είναι και ο ίδιος, μαζί με πολλούς γνωστούς και φίλους, θύμα της κρίσης αλλά δηλώνει «ένοχος αισιοδοξίας κατ΄ εξακολούθηση». Στο βιβλίο περιγράφονται, συχνά με χιούμορ, οι δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει ένας επιχειρηματίας που βρίσκεται ήδη σε προπτωχευτική πορεία ή ακόμη σε πτώχευση: χρέη στο δημόσιο, μπράβοι των πιστωτών, δικαστικοί επιμελητές, κατασχέσεις, διαπόμπευση, δικαστήρια, «προδοσίες» ευεργετημένων συνεργατών και προμηθευτών, απλήρωτοι εργαζόμενοι, οικογενειακές πιέσεις. Το μέγεθος της επιχείρησης δεν έχει σημασία, οι οδύνες της οικονομικής καταστροφής είναι ίδιες για όλους, μικρούς και μεγάλους.  
Στόχος του βιβλίου είναι να δώσει ένα προσωπικό οδηγό αντιμετώπισης της οικονομικής καταστροφής και πτώχευσης, που θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμος όχι μόνο στους επιχειρηματίες, αλλά και στους, πάμπολλους σήμερα, νομικούς, οικονομικούς και επιχειρηματικούς συμβούλους που ασχολούνται με τις προπτωχευτικές και πτωχευτικές διαδικασίες. Επιχειρεί να καλύψει όλες τις πλευρές, τουλάχιστον όπως τις έχει βιώσει ο ίδιος ο συγγραφέας και οι γνωστοί του στην περίοδο της πρόσφατης κρίσης. 
Η πρώτη πλευρά είναι η ψυχολογική κατάσταση του επιχειρηματία και των γύρω του. Περιγράφονται πραγματικές συναισθηματικές καταστάσεις από την πλευρά του επιχειρηματία, που μπορεί να αποδειχτούν πολύ χρήσιμες και στους συμβούλους του και τους πέριξ. Μαζί, διατυπώνονται πρακτικές συμβουλές διαχείρισης των συναισθηματικών εντάσεων, που μπορεί να γίνουν τεράστιες και ανεξέλεγκτες, οδηγώντας σε σκέψεις φυγής, είτε από τη χώρα, είτε από τα εγκόσμια! 
Η δεύτερη πλευρά αφορά στην στρατηγική της καταστροφής, παρέχοντας μια σφαιρική, μη νομική ενημέρωση για τα ισχύοντα στην Ελλάδα σήμερα περί τα προπτωχευτικά και πτωχευτικά, μαζί με συμβουλές για τις διαθέσιμες στρατηγικές επιλογές. 
Η τρίτη πλευρά έχει να κάνει με πρακτικά θέματα που θα τεθούν στην πορεία, από τον κίνδυνο φυλάκισης για χρέη μέχρι τον χειρισμό εργαζομένων και συνδικαλιστών. Δεκάδες ορολογίες, νόμοι και καταστάσεις για τις οποίες ελάχιστη εμπειρία έχουν όσο η επιχειρηματική πορεία ήταν υγιής. Μαζί, το βιβλίο προσφέρει μια αναλυτική περιγραφή της τελευταίας αναθεώρησης των πτωχευτικών και προπτωχευτικών νόμων, όπως αυτοί άλλαξαν το 2015, με πολλές παρατηρήσεις και επεξηγήσεις.  
Πέρα απ’ αυτά, το βιβλίο δίνει μεγάλη έμφαση στο νέο ξεκίνημα του επιχειρηματία, μετά την πτώχευση, περιγράφοντας πιθανές στρατηγικές αλλά και δεκάδες τεχνικές επίλυσης πρακτικών προβλημάτων, με στόχο πάντα να ξανασταθεί στα πόδια του για το καλό το δικό του αλλά και της οικονομίας.

224 σελίδες - 140x205mm 
Μαλακό εξώφυλλο με αυτιά 
ISBN: 978-960-546-671-8  

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
 ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
 • Πώληση επιχείρησης ή διάθεση μετοχών; 
 • Αναδιάρθρωση με άρθρο 99; 
 • Ειδική εκκαθάριση με άρθρο 106; 
 • Πτώχευση; 
 • Εκκαθάριση; 
 Ποια απ’ όλες τις επιλογές σας ταιριάζει και ποια σας δίνει καλύτερες προοπτικές για το μέλλον; 

"That's Life" Frank Sinatra
"The Show Must Go On” Queen
Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ
 ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
 • Πόσο πραγματικά κινδυνεύετε να πάτε φυλακή για χρέη; 
 • Πόσο πραγματικά κινδυνεύετε να σας σπάσουν τα πόδια οι μπράβοι των πιστωτών σας; 
 • Πώς χειρίζεστε εργαζόμενους, συνδικαλιστές, προμηθευτές και Δημόσιο; 
 • Ποιούς δικηγόρους χρειάζεστε και πως θα τους διαλέξετε; 
 • Ποιούς οικονομικούς συμβούλους χρειάζεστε και πως θα τους διαλέξετε; 
 Ποιες είναι οι απαραίτητες γνώσεις για να πάρετε τις σωστές αποφάσεις για μια καταστροφή με τις λιγότερες δυνατές απώλειες;